Kreslenie realistických vlasov I. (všeobecné informácie)

28.12.2011 21:06

Všeobecné informácie pri kreslení realistických vlasov.

Popis: C:\Marek\Kreslenie\Články\Tutorials\Kreslenie realistických vlasov\face1.gifPopis: C:\Marek\Kreslenie\Články\Tutorials\Kreslenie realistických vlasov\face2.gifPopis: C:\Marek\Kreslenie\Články\Tutorials\Kreslenie realistických vlasov\face3.gifPopis: C:\Marek\Kreslenie\Články\Tutorials\Kreslenie realistických vlasov\face4.gifPopis: C:\Marek\Kreslenie\Články\Tutorials\Kreslenie realistických vlasov\face5.gif

  • Jednou z najdôležitejších vecí pri kreslení realistických vlasov  je sústrediť sa na zobrazenie celkovej štruktúry. Predstavte si vlasy ako priestorový objekt a skúste zachytiť obrysy celkovej štruktúry, ako aj hlavné svetlá a tiene v rámci obrysov.
  • Zistite zdroj, z ktorého prichádza svetlo osvetľujúce vlasy a neustále majte na pozore, aby ste dodržiavali smer prichádzajúceho svetla aj vo svojej kresbe.
  • Lepšie je sústrediť sa na zachytenie celkovej formy a štruktúry vlasov, nakoľko to bude  vyzerať realistickejšie, ako snažiť sa vykresľovať jednotlivé vlasy zvlášť.
  • Mnoho začiatočníkov robí veľkú chybu, že sa snaží kresliť vlasy pomocou čiar. Výsledkom je, že vlasy vyzerajú plocho. Pamätajte si, že kreslená čiara nepredstavuje vlas.
  • Všimnite si, že aj v celkovej štruktúre účesu sú svetlé aj tmavé miesta. Je dôležité, aby ste v prvej fáze správne zachytili tieto rozdiely.